Kako in kje naj shranimo krompir, da ne bo kalil?

Nekdaj so pridelke kmetje hranili v posebnem prostoru brez oken ali v jamah in takšen prostor bi bil še danes najbolj primeren. Najbrž česa takega večinoma nimamo več na voljo, zato uporabimo hladno klet. Da preprečimo kaljenje, krompir v zabojčku shranimo v najtemnejši kot kleti in ga po potrebi še prekrijemo z lahko tkanino. Nikakor ga ne smemo hraniti v plastičnih vrečah, saj se v tem primeru navlaži in pogosto zelo kmalu začne gniti ali kaliti. Pazimo tudi, da temperatura v kleti ne preseže 10 ºC in pozimi ne pade pod ledišče, saj se bo v tem primeru škrob začel razgrajevati v glukozo in bo krompir postal neprijetno sladek.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.