Kako naj ocvrem flancate brez mleka in jajc?

Pri alergiji na mleko in jajca imamo za obe sporni živili na voljo več nadomestkov. Namesto mleka uporabimo riževo, sojino, ovseno mleko ali v slaščicah mleko preprosto zamenjamo z vodo, sadnim sokom, jabolčno kašo. Jajca nadomestimo s pretlačeno banano, jabolčno kašo, sojino ali čičerikino moko ali z laneno sluzjo. Če je v receptu za vezavo le eno jajce, ga lahko brez težav celo izpustimo.

Kvašene pustne dobrote tako naredimo pač brez jajc in mleka, poskrbimo le, da ima testo nekoliko več začimb (vanilija, cimet) ali v testo vmešamo dodatke (npr. rozine, kandirano sadje). Potrebno rahlost, ki bi jo sicer ustvarili z ustrezno količino jajc oziroma rumenjakov, dobimo z dodatkom pecilnega praška poleg kvasa.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.