Ali kruh redi?

Ne obstajajo živila, ki redijo in tista ki ne. V prehrani ni dobrih in slabih živil, so le dobre in slabe kombinacije in količine. Redimo se tedaj, ko je naša poraba manjša od vnosa energije s hrano. Navadno se samo od kruha ne bomo redili in tudi če ga opustimo, dolgoročno in trajno ne bomo uredili svoje telesne teže. Željen učinek bomo dosegli, če se bomo dovolj in redno gibali ter jedli po pameti. Na prvem mestu je redna prehrana, ki jo razdelimo v redne časovne intervale, ob obroku bomo tako pojedli manj in vneseno energijo izkoristili za delo. Tako je ne bomo nalagali v obliki maščobnih zalog. Pri kruhu je pametno, da posegamo po polnozrnatih vrstah kruha in kruhu vedno dodamo beljakovinsko živilo in nekaj  maščobe. Idealen zajtrk ali malica je polnozrnat kruh, lahki smetanov namaz, pusta šunka in sveža paprika.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.