Iz kostanja lahko pripravimo različne slane ali sladke priloge, kostanjev pire ali katero izmed kostanjevih sladic.

Kostanj pomaga blažiti simptome bronhitisa in oslovski kašelj – posušeno listje se popari in iz njega pripravi obkladke.

Predstavljamo vam 5 koristnih idej, kako lahko uporabimo nepogrešljiv jesenski sadež kostanj.

  • Iz kostanja lahko pripravimo različne slane ali sladke priloge, kostanjev pire ali katero izmed kostanjevih sladic.
  • Prav tako lahko iz kostanja pripravimo kostanjevo moko, ki jo lahko uporabljamo samostojno ali jo zmešamo z moko iz drugih žitaric. Moka je primerna za pripravo kruha ali peciva.
  • Kostanj pomaga blažiti simptome bronhitisa in oslovski kašelj – posušeno listje se popari in iz njega pripravi obkladke. Poparki iz listov se uporabljajo tudi za zdravljenje želodčnih težav.
  • Skupaj z otroki se lotimo ustvarjanja figur iz kostanja. Pomagamo si lahko z zobotrebci, da povežemo med sabo dele telesa, potrebujemo pa tudi črn flomaster, da figuram narišemo simpatičen izraz.
  • Za kasnejšo uporabo lahko kostanj shranimo v zamrzovalniku, kjer počaka tri mesece ali več. Plodove operemo, osušimo, jim križno prerežemo samo zunanjo trdo lupino in jih shranimo v plastičnih vrečkah ali posodah.