Kakšen je najboljši način za shranjevanje kruha?

Kruha nikoli ne shranjujemo v hladilniku, kot nekateri zmotno menijo, ker kruh v takšnih pogojih hitreje splesni in se hitreje postara. Hitro splesni tudi v primeru, da ga več kakor en dan hranimo v plastični vrečki. Najboljši način za shranjevanje kruha je pri sobni temperaturi, pri čemer ga pospravimo v platneno vrečo ali v namensko leseno škatlo.

Še to: platneno vrečo in prtič v košarici, kjer kruh postrežemo, pogosto operemo pri visoki temperaturi, leseno škatlo za kruh pa posesamo drobtin in dobro prezračimo.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.