Brez česna v jedeh mi živeti ni. Še najbolje je, če je zrasel na slovenskih tleh.

Kuharski trik, ki prihrani solze: umij čebulo preden jo razrežeš. Vzame ji vso "mučilno" moč.

Vsekakor je to curry rižota. Pripravljena hitro in brez bolečin. Pa še Indija zadiši hkrati iz nje in s tem poskrbim za kratko potovanje v čutih.

Kuhanje je umetnost. Umetnost za zbujanje čutov. In fino je, kadar so čutila zbujena počasi in po vrsti: voh, sluh, tip, vid in okus ...

Eva Hren je pevka, ki tradicijo slovenske ljudske glasbe obuja v sodobni jazz preobleki in jo s tem poskuša približati tudi mlajšemu poslušalstvu. Drugače pa tudi profesorica kitare na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo in balet in mati dvoletnega Huga, s katerim packata po kuhinji in izumljata nove kulinarične mojstrovine.

Testenine ali riž?

Riž.

Čokolada ali bonboni?

Čokolada.

Kaj najraje skuhate za svoje najdražje?

Curry rižoto.

Nam izdate kak svoj trik za hitro pripravo kosila?

Hmmm, kadar nimam časa, za to poskrbi moj mož, ki pogosto en del vikenda posveti kuhanju svoje božanske bolognese omake in nas hkrati reši tovrstne zagate čez teden.

Brez katere začimbe ne bi mogli živeti?

Brez česna v jedeh mi živeti ni. Še najbolje je, če je zrasel na slovenskih tleh.

Slovenska kuhinja ali eksotični okusi sveta?

Slovenska kuhinja.

Po kateri specialiteti slovite med svojimi prijatelji?

Vsekakor je to curry rižota. Pripravljena hitro in brez bolečin. Pa še Indija zadiši hkrati iz nje in s tem poskrbim za kratko potovanje v čutih.

Katera je vaša najljubša razvada (s katero hrano se najraje razvajate)?

Hmmm…čokolada. Kako tipično!

Najbolj uporaben kuharski trik?

Kuharski trik, ki prihrani solze: umij čebulo preden jo razrežeš. Vzame ji vso “mučilno” moč.

Nadaljujte stavek: Kuhanje …

… je umetnost. Umetnost za zbujanje čutov. In fino je, kadar so čutila zbujena počasi in po vrsti: voh, sluh, tip, vid in okus …