Koliko časa se v hladilniku obdrži domač jajčni namaz?

Doma pripravljeni namazi so odlični, kadar pripravljamo zabavo, pogostitev ali za zajtrk med delovnim tednom, ker jih lahko sestavimo vnaprej. Če pri delu skrbimo za čistočo, namaz shranimo v čisto posodico, tesno zapremo, najbolje še iztisnemo zrak, potem se v hladilniku obdržijo vsaj en teden, ribji namaz na osnovi oljčnega olja celo dva tedna dlje. Med shranjevanjem se hranilne snovi ne izgubljajo, delno se okrepi okus. Edino barva zelišč (peteršilj, drobnjak) sčasoma potemni, zato zelišča pri kakšni pogostitvi za lep videz v namaz vmešamo tik pred postrežbo.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.