Koliko mesa naj računam na eno osebo?

Količina mesa, ki ga boste spekli na žaru, je zelo odvisna od »moči« jedcev in količine spremljevalne hrane. Načeloma pa velja ohlapno pravilo 200–300 g mesa na eno odraslo osebo – večja količina je za primere, ko piknik traja celo popoldne in se zavleče pod večer ter je med povabljenimi več moških.

Če bo na pikniku več otrok, potem v to količino obvezno vštejemo kakšne hitro pripravljene klobasice, ki jih zlahka narežemo na manjše kose in zarežemo v kronico, da se sveže meso do kraja speče. Za vse ostale pa na žaru spečemo več vrst mesa, od govejega, svinjskega do perutnine. Za gurmane je odlična tudi jagnjetina.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.