Prosim, svetujte, kako naj spečem ribo z manj maščobe.

Peka rib je zagonetno opravilo, saj se nam rade primejo na dno pekača, posode ali ponve, v kolikor pri peki ne uporabimo res veliko olja. Moj nasvet je preprost in učinkovit. Izberite postopek, pri katerem ribo spečemo zavito v aluminijevo folijo ali papir za peko, posebno slastna pa je riba, pečena v soli. Pri vseh teh postopkih se riba peče/kuha v lastnem soku brez dodatka kapljice maščobe. To dodamo ribi šele kasneje, na krožniku in le kot začimbo.

Sicer pa lahko ribe pripravite tudi v juhi (kot brodet) ali poširate. V teh primerih prav tako ni potrebno uporabiti nič maščobe.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.