Pogosto pripravim veliko izbiro sušija na japonski in tudi havajski način.

Slovenska kuhinja je zame eksotična!

Kuhanje je kot ljubljenje. Naredi s strastjo ali raje pusti.

Izjemen kuharski mojster je zvezda televizijskega kanala 24Kitchen, kjer navidezno zapletene jedi pripravlja na povsem preprost način. Simpatični Nizozemec pa se med slovenskimi jedmi najbolj navdušuje nad pehtranovo potico. 

Testenine ali riž?

Riž – predvsem zaradi rižote.

Čokolada ali bonboni?

Čokolada. Redko jem bonbone. Rad imam torte, piškote, pite, čokolado in nekatere sladkarije, vendar ne trdih bonbonov.

Kaj najraje skuhate za svoje najdražje?

Pogosto pripravim veliko izbiro sušija na japonski način. Pripravim pa ga tudi na bolj sproščen havajski način.

Nam izdate kak svoj trik za hitro pripravo kosila?

Mehiška jed “Huevos Rancheros”, ki se ponavadi je za zajtrk, jaz pa jo včasih pripravim za kosilo. Na mehko tortiljo položimo tri ocvrta jajca in jih prelijemo s paradižnikovo omako s čilijem, dodamo majhne koščke sira in svež koriander.

Brez katere začimbe ne bi mogli živeti?

Vanilije.

Slovenska kuhinja ali eksotični okusi sveta?

(smeh) Slovenska kuhinja je zame eksotična! Oh … vaša potica s pehtranovim nadevom.

Po kateri specialiteti slovite med svojimi prijatelji?

Rižota s šampanjcem, maskarponejem in rukolo. Če pa pripravljam zabavo, potem je na mizi vedno polno različnih tort.

Katera je vaša najljubša razvada (s katero hrano se najraje razvajate)?

Piščančja shoarma (podobno kebabu), začinjena s kumino in cimetom, z dodatkom rdeče čebule, koriandra, ledenke, jogurtovo omako s česnom in svežim kruhom (npr. tortiljo, lepinjo). 

Najbolj uporaben kuharski trik?

Da bodo jedi ostale tople pred serviranjem, medtem ko morate še na hitro pospraviti kuhinjo, jih pogrejte v pečici na 50–60 °C.

Nadaljujte stavek: Kuhanje …

je kot ljubljenje. Naredi s strastjo ali raje pusti.