Teja: Dokler nisem spoznala Janija, vsekakor testenine. Odkar pa mi kuha svoje rižote, pa definitivno riž.

Slovenska eksotika. Fuzija okusov.

Teja: Čokoladni fondant in Nutela cheesecake.

Jani: Milijon stvari. Mogoče najbolj po sušiju in ceviche-ju oziroma po mešanju različnih kuhinj sveta.

Teja Perjet in Jani Jugovic sta se spoznala v lanskoletnem šovu Gostilna išče šefa. Oba strastna kuharja zdaj ustvarjata pod imenom Tejani. Prirejata kuharske tečaje, delavnice za otroke, skuhata pa vam tudi na domu. Svojega življenja si ne predstavljata brez čilija in sladke razvade čokolade.

Testenine ali riž?

Teja: Dokler nisem spoznala Janija, vsekakor testenine. Odkar pa mi kuha svoje rižote, pa definitivno riž.

Jani: Riž

Čokolada ali bonboni?

Čokolada

Kaj najraje skuhate za svoje najdražje?

Teja: Jaz se prepuščam kar Janijevi kuhinji in preprosto uživam. Najraje imam njegove rižote in njoke. Za svoje najbližje po navadi pripravljam sladice, kakšne torte. Jani pa za najdražje pripravi čisto vse, kar si zaželimo.

Nam izdate kak svoj trik za hitro pripravo kosila?

Zelo preprosto in hitro: Pokličeš Tejani, poveš kaj bi jedel in že je kot mizica pogrni se :).

Brez katere začimbe ne bi mogli živeti?

Jih je pa kar veliko (meta, bazilika), nikakor pa brez čilija.

Slovenska kuhinja ali eksotični okusi sveta?

Slovenska eksotika. Fuzija okusov.

Po kateri specialiteti slovite med svojimi prijatelji?

Teja: Čokoladni fondant in Nutela cheesecake.

Jani: Milijon stvari. Mogoče najbolj po sušiju in ceviche-ju oziroma po mešanju različnih kuhinj sveta.

Katera je vaša najljubša razvada (s katero hrano se najraje razvajate)?

Čokolada v vseh barvah in oblikah.

Najbolj uporaben kuharski trik?

Ni dovolj prostora 😉 Jih pa kar nekaj razkrijeva na Tejani tečajih in delavnicah.

Nadaljujte stavek: Kuhanje …

… je najino življenje.