V orehov nadev za potico beljake ali cela jajca?

V nadev potice lahko damo tako eno kot drugo. Če dodamo le beljake, moramo biti zelo pazljivi, da nadev ni preredek, saj je večje tveganje, da bomo v potici med peko dobili luknje. Beljakov sneg se v času vzhajanja potice spreminja v tekočino, kar je na prvi pogled koristno, da je potica bolj sočna. Ampak, v kolikor je tekočine preveč, testo ni več sposobno vezati vlage iz nadeva. Če damo v nadev cela jajca, je težava glede tega manjša.

Še nekaj velja, zadnje vzhajanje pred peko ne sme biti predolgo, posebej, če imamo zelo bogat nadev. Praktično pomeni, da testo pustimo vzhajati le še 15-20 minut, nato potičnico porinemo v ogreto pečico za 45 minut do največ 1 uro. Pečemo previdno, spremljamo temperaturo. Po mojih izkušnjah v sodobnih pečicah z ventilacijo pečemo potico pri 160 stopinjah.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.