Trenutno sanjarim o raci z mlinci in rdečim zeljem.

Testenine, testenine in še enkrat testenine! Če pa imate še domači pesto ali paradižnikovo omako, ste lahko resnično hitri!

Trenutno prakticiram jedi pod peko. Na morju pa običajno naredim ritualni chilli con carne.

V jedi z rdečim mesom (tudi v golaž) dodam čokolado.

Violeta Tomič je igralka tisočerih obrazov. Na AGRFT je diplomirala leta 1985 in za svoje diplomsko delo prejela študentsko Severjevo nagrado. Od začetka pa do njegove samoukinitve je sodelovala z režiserjem Draganom Živadinovom kot članica Gledališča sester Scipion Nasice. Po dobrem desetletju službovanja v Mestnem gledališču ljubljanskem  je začela samostojno gledališko pot ter nastopila v številnih kultnih vlogah. Je tudi aktivistka, humanitarka, mati in lastnica simpatičnega kužka Bude, s katerim sta neločljivi par v dolgih sprehodih in planinskih pohodih.

Testenine ali riž?

Raje imam testenine.

Čokolada ali bonboni?

Uf … pravzaprav nič od tega.

Kaj najraje skuhate za svoje najdražje?

Odvisno od dneva, inspiracije, predvsem pa od sezone. Trenutno sanjarim o raci z mlinci in rdečim zeljem.

Nam izdate kak svoj trik za hitro pripravo kosila?

Hja … testenine, testenine in še enkrat testenine! Če pa imate še domači pesto ali paradižnikovo omako, ste lahko resnično hitri!

Brez katere začimbe ne bi mogli živeti?

Se mi dozdeva, da lahko preživim brez vsega, ampak pregrešno rada imam sol. Čeprav vem, da to ni prav!

Slovenska kuhinja ali eksotični okusi sveta?

Oboje v primernih časovnih zamikih.

Po kateri specialiteti slovite med svojimi prijatelji?

Trenutno prakticiram jedi pod peko. Na morju pa običajno naredim ritualni chilli con carne.

Katera je vaša najljubša razvada (s katero hrano se najraje razvajate)?

Hrana na splošno.

Najbolj uporaben kuharski trik?

V jedi z rdečim mesom (tudi v golaž) dodam čokolado.

Nadaljujte stavek: Kuhanje …

… je ustvarjanje!